tirsdag 3. mars 2009

Joann Sfar - Rabbinerens Katt –Paradis På Jord

NI LIV DEL TO

JOANN SFAR

Rabbinerens Katt – Paradis På Jord

Egmont


Dette er oppfølgeren til den bejublede Rabbinerens Katt og Joann Sfar følger opp med to splitter nye historier som følger i kjølvannet av nettop Rabbineren og hans talende katt i mellomkrigstidens Algerie. Først følger vi historiefortelleren og skrøneren, løvenes Malka og hans eskapader gjennom liv og død. Deretter blir vi med Rabbineren når han krysser ørkenen og drar sørover på leting etter sorte jøder og en hellig by. Som vanlig er det mye mangel på kommunikasjon og folkelig stahet som står i fokus, og mennesker viser seg stort sett som enrådige dårer alle som en. Selv Tintin får ungjelde der han dukker opp som en sann ignorant hvit mann i bushen.

Det er vanskelig å peke på hvorfor Joans Sfars historier fra Nordafrika virker som et friskt pust. Kanskje er det beretningene fra kolonitidens siste dager og det gammelreligiøse aspektet som man ikke så ofte ser belyst i tegneserier.

Sfars skisser av noen tegninger gjør det nesten vanskelig å se hva som foregår til tider, men sammen med den snirklede håndskriften tvinger den leseren ned i et avslappet tempo der man kan reflektere og lene seg tilbake mens man nyter opplevelsen.


Joann Sfar

Lokal dealer gir deg bra pris